Hjerterum er en privat pasningsordning i dagplejeform,
som tilbyder pasning af det lille barn mellem 0-3 år 🧸👶🍼


Jeg hedder Malene, jeg er født i 1991 og jeg er gift med Jonas.
Sammen har vi to drenge – Magnus (født i 2014) og Rasmus (født i 2015).
Jeg er uddannet pædagogisk assistent og har vuggestue- og børnehaveerfaring inden for både almen- og specialområdet. Jeg er et kreativt og fordybende menneske som holder meget af naturen, dyr og udelivet generelt, og så går jeg op i sang og musik og spiller gerne guitar for børnene 😊 jeg er certificeret mindful børnepasser og bruger min viden om mindfulness og børneyoga (tumlingeyoga) i hverdagen med børnene. Jeg vil løbende deltage på kurser og videreuddannelser (som i øvrigt altid ligger udenfor åbningstid).

Uddannelse/kurser:

Uddannet pædagogisk assistent, 2013
Certificeret mindful børnepasser, 2020
Førstehjælp (fornyes hvert 2.år)

Jeg stiftede Hjerterum i januar 2018 og er godkendt til at passe op til 5 børn 🥰

Mindfulness i dagligdagen:

I pasningsordningen bruger vi mindfulness (tumlingemeditation og tumlingeyoga) til at finde vores indre ro og komme ned i gear.
Til meditationerne bruger jeg forskellige rekvisitter.
Nogle af dem, kan I se her på billedet.

De meditationsformer, vi har fokus på:
Åndedrætsmeditation
Bevægelsesmeditation
Meditation på sanserne (høre, syn, føle, smage, lugte)
Bodyscan

Jeg laver en bodyscan på børnene, når de skal sove middagslur.
Til det bruger jeg vores søde bamse “Trille”, som børnene holder meget af. Præsentation af Trille kommer her:

Trille besøger hvert barn i barnevognen, når det er tid til eftermiddagslur. Hun laver en bodyscan (en mindful opmærksomhedsøvelse) på barnet, der hjælper barnet til at få en dybere kontakt til kroppen og åndedrættet, og hermed en større balance i selve kroppen. Samtidig er det altså bare dejligt at få besøg af så sød en bamse, når man er et lille bitte barn, der skal finde tryghed og ro i denne store verden. Bodyscan træner barnet i at være mere opmærksom og lyttende til sin krop og kan på sigt bidrage til:

* Indre ro og balance

* Mindre stress og uro

* Afspænding af krop og sind

* Bedre grounding, altså gøre barnet mere jordnær

Undervejs i en bodyscan, bliver barnet taget med på en rejse, hvor opmærksomheden på vejrtrækningen er i fokus. At lære at kunne afbalancere sig via åndedrættet vil bl.a. bidrage til øget kontakt til kroppen og til, at barnet på sigt kan lære at regulere sig selv i pressede situationer. Bodyscannen kan også hjælpe barnet til at falde til ro og give en bedre søvn. Intentionen med bodyscannen er også, at barnet sanser og mærker de forskellige områder på kroppen, hvor Trille er. Jeg fortæller barnet undervejs, hvor Trille er på kroppen og siger sætninger som: “Måske du kan mærke, at Trille er på dit ene knæ”. Eller: “Prøv at mærk. Trille er på dit ene ben. Hvordan føles det”. Barnet kobler mine ord, med den sansning de mærker. Det er ikke meningen at barnet skal svare, på det jeg siger. Barnet skal blot være opmærksom på, hvad det mærker og hører.
Sådan foregår en bodyscan i Hjerterum:

* Min erfaring har lært mig, at bodyscannen fungere bedst, når barnet ligger i barnevognen, hvor det ligger alene, i ro og uden forstyrrelser.

* Jeg udfører, som den voksne, bodyscannen ved hjælp fra bamsen Trille og min rolige stemme. Det er bevidst nærvær mellem barn og voksen 💞

* Barnet lytter til min stemme og jeg guider barnet gennem øvelsen ved hjælp af stille, langsomme og korte sætninger.

* Nye børn i pasningsordningen, får først bodyscan, når de er 100% trygge ved mig og når jeg vurderer, at de er klar. Nogle børn har brug for at se Trille an på afstand i noget tid, før de er ok med, at hun “besøger” dem på kroppen. Andre børn har brug for, at have hende i hænderne nogle gange. Alt sammen er helt naturligt og helt okay.

Undervejs i en bodyscan kan barnet måske miste koncentrationen og barnets fokus vil derfor kortvarigt være på andet end lige krop og åndedræt. Det er helt normalt. Via min guidning vil barnet vende tilbage. Jo flere gange barnet oplever en bodyscan, jo bedre bliver det til at holde fokus. Gradvist får barnet også mere og mere ud af selve seancen. Nogle børn falder i søvn undervejs, men jeg gør stadig bodyscannen færdig. Det er helt ok at falde hen ❤
Varighed på bodyscan: 2-3 minutter. Mere skal der ikke til i denne aldersgruppe.